ALGEMENE VOORWAARDEN ICT’ER VAN DE TOEKOMST B.V.
ARTIKEL 1. | DEFINITIES
In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen, steeds met hoofdletter beginnend, in de navolgende betekenis gebruikt.
- ICT’er v/d Toekomst: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ICT’er van de Toekomst, de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd aan Hogehilweg 4, 1101 CC te Amsterdam, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 92667023.
- Opdrachtgever: iedere natuurlijke of rechtspersoon met wie ICT’er v/d Toekomst een Overeenkomst heeft gesloten of beoogt te sluiten.
- Consument: een Opdrachtgever, natuurlijk persoon, niet handelend in de uitoefening van een beroep of bedrijf.
- Partijen: ICT’er v/d Toekomst en de Opdrachtgever gezamenlijk.
- Overeenkomst: iedere overeenkomst tussen Partijen in het kader waarvan ICT’er v/d Toekomst zich jegens de Opdrachtgever heeft verbonden tot het verlenen van Diensten, de levering van Examenvouchers en/of Softwarelicenties.
- Diensten/Dienstverlening: de dienstverlening waartoe ICT’er v/d Toekomst zich in het kader van een Overeenkomst jegens de Opdrachtgever heeft verbonden, waaronder, doch niet uitsluitend en in de meest ruime zin des woords, begrepen kunnen zijn:
- consultancy, zoals het uitvoeren van of bieden van ondersteuning bij verbeter-, implementatie- en migratietrajecten, advisering aan de hand van door ICT’er v/d Toekomst gemaakte securityscans en het implementeren van door ICT’er v/d Toekomst verstrekte adviezen;
- beheerdiensten middels een servicedesk,
- het verzorgen van trainingen, cursussen, computerlessen en traineeships op maat;
- het uitlenen van personeel in het kader van een Inleenovereenkomst;
- dienstverlening in het kader van een Wervingsopdracht.
- Inleenovereenkomst: de Overeenkomst tussen de Opdrachtgever en ICT’er v/d Toekomst in het kader waarvan een Arbeidskracht aan de Opdrachtgever wordt uitgeleend voor het verlenen van diensten voor de Opdrachtgever, in loondienst van ICT’er v/d Toekomst dan wel op grond van een opdrachtovereenkomst tussen de Arbeidskracht en ICT’er v/d Toekomst.
- Arbeidskracht: iedere natuurlijke persoon die in het kader van een Inleenovereenkomst aan de Opdrachtgever wordt uitgeleend of daartoe aan de Opdrachtgever wordt voorgesteld.
- Wervingsopdracht: een Overeenkomst in het kader waarvan ICT’er v/d Toekomst zich jegens de Opdrachtgever heeft verbonden tot het zoeken en voorstellen aan de Opdrachtgever van een of meerdere Kandidaten.
- Kandidaat: iedere natuurlijke persoon die in het kader van een Wervingsopdracht door ICT’er v/d Toekomst voor de Opdrachtgever wordt gezocht en aan de Opdrachtgever wordt voorgesteld met het oog om rechtstreeks een arbeidsovereenkomst met de Opdrachtgever aan te gaan.
- Examenvoucher: een voucher die in het kader van een Overeenkomst aan de Opdrachtgever wordt geleverd en die tegen verzilvering daarvan bij een derde instantie kan worden verzilverd voor het afleggen van een bepaald examen.
- Softwarelicentie: de in het kader van een Overeenkomst door ICT’er v/d Toekomst aan de Opdrachtgever te leveren softwarelicentie waarvan de Opdrachtgever gebruik kan maken onder de daarbij door de betreffende licentiegever te bepalen voorwaarden.
- Gebruiker: eenieder die in het kader van de Overeenkomst gebruik maakt van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz, al dan niet tevens Opdrachtgever.
- ICT’er-van-de-Toekomst-Labz: de online academy toegankelijk via de website van ICT’er v/d Toekomst waartoe de Gebruiker in verband met een training of cursus ten aanzien waarvan dit uitdrukkelijk is overeengekomen, toegang heeft middels de door hem verkregen inloggegevens.
- Schriftelijk: naast traditionele schriftelijke communicatie, communicatie per e-mail of enige andere wijze van communicatie die met het oog op de stand der techniek en de in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen hiermee gelijk kan worden gesteld.
ARTIKEL 2. | ALGEMENE BEPALINGEN
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van ICT’er v/d Toekomst en iedere tot stand gekomen Overeenkomst.
- Deze algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing op Overeenkomsten voor de uitvoering waarvan derden door ICT’er v/d Toekomst worden betrokken.
- De toepasselijkheid van de eventuele algemene voorwaarden van de Opdrachtgever, onder welke benaming dan ook aangeduid, wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
- Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend uitdrukkelijk en Schriftelijk worden afgeweken, zoals middels een door de Opdrachtgever aanvaarde offerte of ondertekend contract. Indien en voor zover hetgeen Partijen uitdrukkelijk en Schriftelijk zijn overeengekomen, afwijkt van het bepaalde in deze algemene voorwaarden, geldt hetgeen Partijen uitdrukkelijk Schriftelijk zijn overeengekomen.
- Vernietiging of nietigheid van een of meer van de bepalingen uit deze algemene voorwaarden of de Overeenkomst als zodanig, laat de geldigheid van de overige bedingen onverlet. In een voorkomend geval zijn Partijen verplicht in onderling overleg te treden teneinde een vervangende regeling te treffen ten aanzien van het aangetaste beding. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen.
ARTIKEL 3. | AANBOD EN TOTSTANDKOMING VAN OVEREENKOMSTEN
- Elk aanbod van ICT’er v/d Toekomst (waaronder mede begrepen zijn offertes en ter ondertekening aangeboden contracten, maar ook zijn mondelinge aanbiedingen) is vrijblijvend. ICT’er v/d Toekomst kan zijn aanbod tot meteen, althans zo spoedig mogelijk na aanvaarding daarvan door de Opdrachtgever, nog herroepen.
- Kennelijke fouten en vergissingen in een aanbod van ICT’er v/d Toekomst, binden hem niet.
- Aan een aanbod van ICT’er v/d Toekomst dat gebaseerd is op door de Opdrachtgever verstrekte onjuiste of onvolledige gegevens, kan de Opdrachtgever geen rechten ontlenen.
- Iedere Overeenkomst komt, onverminderd het bepaalde in lid 1, tot stand op het moment dat het aanbod van ICT’er v/d Toekomst, op de eventueel daartoe door ICT’er v/d Toekomst aangewezen wijze, door de Opdrachtgever is aanvaard. Een aanbod van ICT’er v/d Toekomst kan uitsluitend onverkort en ongewijzigd door de Opdrachtgever worden aanvaard, tenzij ICT’er v/d Toekomst anders aangeeft.
- Indien ICT’er v/d Toekomst de Opdrachtgever, naar aanleiding van een mondeling gesloten Overeenkomst, een Schriftelijke bevestiging daarvan verstrekt, wordt geacht dat deze bevestiging de Overeenkomst juist en volledig weergeeft, tenzij de Opdrachtgever ter zake binnen twee werkdagen na ontvangst van de bevestiging per e-mail of anderszins Schriftelijk bij ICT’er v/d Toekomst heeft geklaagd.
- Indien de Opdrachtgever de Overeenkomst namens een andere natuurlijke of rechtspersoon sluit, verklaart hij door het aangaan van de Overeenkomst daartoe bevoegd te zijn. De Opdrachtgever is naast deze (rechts)persoon hoofdelijk aansprakelijk voor alle uit die Overeenkomst voortvloeiende verplichtingen.
ARTIKEL 4. | DUUR, OPZEGGING EN TUSSENTIJDSE ANNULERING VAN DE OVEREENKOMST
- De Overeenkomst eindigt door levering van de Voucher of Softwarelicentie of afronding van de overeengekomen Dienstverlening, tenzij sprake is van een Inleenovereenkomst dan wel uit de aard of strekking van de Overeenkomst voortvloeit dat Partijen zich jegens elkaar hebben verbonden tot voortdurende, telkens terugkerende of opeenvolgende prestaties (hierna: duurovereenkomst). Een Inleenovereenkomst wordt in de zin van deze algemene voorwaarden niet als duurovereenkomst beschouwd.
- Een Inleenovereenkomst wordt aangegaan voor de uitdrukkelijk en Schriftelijk overeengekomen looptijd, dan wel door verstrijken van de laatste dag van het project van de Opdrachtgever waarvoor de Arbeidskracht is uitgeleend. Partijen kunnen de Inleenovereenkomst tussentijds opzeggen. Tussentijdse opzegging geschiedt tegen het einde van de maand en met inachtneming van een opzegtermijn van een maand. Opzegging dient Schriftelijk te geschieden. Indien en voor zover de Opdrachtgever de toepasselijke opzegtermijn niet respecteert, is hij over die periode een vergoeding verschuldigd die gebaseerd wordt op het gemiddelde aantal door de Arbeidskracht gewerkte uren in de periode dat de Opdrachtgever de Arbeidskracht wel toeliet om de diensten te verlenen.
- Een duurovereenkomst wordt geacht voor onbepaalde tijd te zijn aangegaan, indien niet uitdrukkelijk en Schriftelijk een bepaalde looptijd is overeengekomen. Indien uitdrukkelijk en Schriftelijk een bepaalde looptijd is overeengekomen, wordt de duurovereenkomst na verstrijken van de overeengekomen duur stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd, tenzij de duurovereenkomst conform het bepaalde in het volgende lid tijdig is opgezegd.
- Een duurovereenkomst eindigt door opzegging per e-mail met inachtneming van een opzegtermijn van een maand, doch niet eerder dan dat de eventuele bepaalde looptijd is verstreken.
- In geval de Opdrachtgever de Overeenkomst tussentijds geheel of gedeeltelijk annuleert, de toepasselijke opzegtermijn niet respecteert of anderszins ICT’er v/d Toekomst niet in staat stelt de overeengekomen Diensten te verlenen, blijft de Opdrachtgever – onverminderd het bepaalde in lid 2 en de volgende leden van dit artikel – de volledige overeengekomen prijs verschuldigd. Indien en voor zover een uurtarief is overeengekomen, wordt de overeengekomen, of bij gebreke daarvan, de verwachte tijdsbesteding in aanmerking genomen voor de vaststelling van de annuleringsvergoeding. ICT’er v/d Toekomst kan in het voordeel van de Opdrachtgever van vorenstaande afwijken, doch kan daartoe nimmer worden verplicht.
- In afwijking van het bepaalde in het vorige lid geldt ten aanzien van trainingen en cursussen (computerlessen en traineeships op maat daarvan uitgesloten) dat de Opdrachtgever de Overeenkomst tot zeven dagen vóór aanvang van de training of cursus kan annuleren tegen vergoeding van slechts 50% van de annuleringsvergoeding als bedoeld in het vorige lid verschuldigd. In geval van latere annulering, is het bepaalde in het vorige lid onverkort van toepassing.
- In geval een Consument een Overeenkomst in de zin van artikel 7:400 van het Burgerlijk Wetboek tussentijds annuleert, geldt in afwijking van het bepaalde in lid 4 en lid 5 de volgende annuleringsregeling:
- Indien en voor zover de overeengekomen prijs is gekoppeld aan de gewerkte uren, dan heeft ICT’er v/d Toekomst recht op vergoeding van de tot de datum van annulering eventueel reeds gewerkte uren;
- Indien en voor zover een vaste prijs is overeengekomen, heeft ICT’er v/d Toekomst recht op een naar redelijkheid vast te stellen deel van de overeengekomen prijs. Bij de bepaling hiervan wordt onder meer rekening gehouden met de reeds door ICT’er v/d Toekomst verleende Diensten, het voordeel dat de Consument daarvan heeft en de reden die aan de annulering ten grondslag ligt. ICT’er v/d Toekomst maakt slechts aanspraak op de volledige overeengekomen prijs indien het einde van de Overeenkomst aan de Consument is toe te rekenen en de betaling van de volledige overeengekomen prijs, gelet op alle omstandigheden van het geval, redelijk is. De eventuele besparingen die voor ICT’er v/d Toekomst uit de annulering voortvloeien, worden op de annuleringsvergoeding in mindering gebracht.
ARTIKEL 5. | DERDEN
- ICT’er v/d Toekomst is te allen tijde gerechtigd bij de uitvoering van de Diensten derden te betrekken. Behoudens indien en voor zover uit de aard of strekking van bedingen dwingend voortvloeit dat het recht op nakoming daarvan uitsluitend aan ICT’er v/d Toekomst is voorbehouden, gelden de verplichtingen van de Opdrachtgever uit de Overeenkomst eveneens ten aanzien van de door ICT’er v/d Toekomst bij de uitvoering van de Diensten betrokken derden. De toepasselijkheid van de artikelen 7:404 en 7:407 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek is uitgesloten. Indien Partijen na voorafgaande onderlinge overeenstemming bepaalde derden bij de uitvoering van de Overeenkomst betrekken, dan wel de Opdrachtgever zelfstandig derden bij de uitvoering van de Overeenkomst betrekt, is ICT’er v/d Toekomst nimmer aansprakelijk voor schade ontstaan als gevolg van aan die derden toerekenbare tekortkomingen.
Vouchers en Softwarelicenties
- Vouchers en Softwarelicenties geven recht op dienstverlening van derden. Door het verzilveren van een Voucher of activeren van een Softwarelicentie gaat de Opdrachtgever een overeenkomst aan met de betreffende derde, onder de (eventueel) daarbij door de betreffende derde te stellen voorwaarden. ICT’er v/d Toekomst is geen partij bij vorenbedoelde overeenkomsten en aanvaardt voor fouten of tekortkomingen van de betreffende derde geen enkele aansprakelijkheid.
ARTIKEL 6. | VERPLICHTING VAN DE OPDRACHTGEVER IN HET ALGEMEEN
- De Opdrachtgever is steeds gehouden om, zo spoedig mogelijk als voor de voorbereiding en/of (verdere) uitvoering van de Overeenkomst is vereist, alle door ICT’er v/d Toekomst gevraagde gegevens, inlichtingen en bescheiden volledig en correct aan ICT’er v/d Toekomst te verschaffen. ICT’er v/d Toekomst gaat bij de uitvoering van de Overeenkomst mede uit van de door de Opdrachtgever verstrekte gegevens, inlichtingen en bescheiden. Indien ICT’er v/d Toekomst overeenkomstig de door de Opdrachtgever verstrekte onjuiste of onvolledige gegevens, inlichtingen of bescheiden uitvoering aan de Overeenkomst geeft, kan dit niet als tekortkoming van ICT’er v/d Toekomst worden aangemerkt en is ICT’er v/d Toekomst niet aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade.
- Indien Diensten worden verleend op locatie van de Opdrachtgever of een andere door de Opdrachtgever aangewezen en tussen Partijen overeengekomen locatie, draagt de Opdrachtgever er zorg voor dat ICT’er v/d Toekomst kosteloos gebruik kan maken van de op die locatie aanwezige en in redelijkheid door hem gewenste zaken en voorzieningen.
- Indien overeengekomen is dat medewerkers van, of leidinggevenden binnen de organisatie van de Opdrachtgever, dan wel door de Opdrachtgever ingeschakelde derden bij de uitvoering van de Overeenkomst worden betrokken, staat de Opdrachtgever ervoor in dat deze personen tijdig ter beschikking staan van ICT’er v/d Toekomst en dat zij alle medewerking verlenen en benodigde taken uitvoeren teneinde een deugdelijke uitvoering van de Overeenkomst door ICT’er v/d Toekomst mogelijk te maken. De Opdrachtgever dient ICT’er v/d Toekomst voorts steeds alle voor de uitvoering van de Overeenkomst vereiste medewerking te verlenen, waaronder mede begrepen het verlenen van alle bevoegdheden en autorisaties die nodig zijn voor een deugdelijke uitvoering van de Overeenkomst. De Opdrachtgever neemt alle van hem in redelijkheid te verlangen maatregelen om de uitvoering van de Overeenkomst te optimaliseren.
- Indien de Opdrachtgever zijn verplichtingen als bedoeld in de vorige leden van dit artikel niet of niet tijdig nakomt, is ICT’er v/d Toekomst, onverminderd het bepaalde in het overige van deze algemene voorwaarden, gerechtigd de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijk door hem gehanteerde tarieven aan de Opdrachtgever door te berekenen.
ARTIKEL 7. | ICT’ER-VAN-DE-TOEKOMST-LABZ
- ICT’er v/d Toekomst verleent aan de Gebruiker een niet-exclusief, niet-overdraagbaar en niet-sublicentieerbaar gebruiksrecht met betrekking tot ICT’er-van-de-Toekomst-Labz en alle daar aanwezige content. Dit gebruiksrecht vervalt door het eindigen van de Overeenkomst.
- Het gebruiksrecht als bedoeld in het vorige lid is niet overdraagbaar. Het is niet toegestaan om het gebruiksrecht te verkopen, te verhuren, in sublicentie te geven of op welke wijze of voor welk doel dan ook ter beschikking van een derde te stellen.
- De Gebruiker mag het gebruiksrecht als bedoeld in lid 1 slechts aanwenden voor persoonlijke doeleinden of in een voorkomend geval, de uitoefening van zijn functie bij de Opdrachtgever.
- Alle handelingen die worden verricht onder een account van een Gebruiker, worden aan de Opdrachtgever toegerekend. Gebruik van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz aan de hand van de door ICT’er v/d Toekomst in het kader van de Overeenkomst verstrekte inloggegevens, geschiedt dan ook onder verantwoordelijkheid van de Opdrachtgever. De Opdrachtgever staat ervoor in dat de Gebruiker die van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz gebruik maakt, zich conformeert aan de voorwaarden die krachtens de onderhavige algemene voorwaarden verbonden zijn aan het gebruik van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz. Niet-nakoming van deze voorwaarden wordt aan de Opdrachtgever toegerekend, als ware het zijn eigen doen en nalaten.
- Het is niet toegestaan om de middels ICT’er-van-de-Toekomst-Labz beschikbaar gestelde content, zoals video’s, afbeeldingen en teksten, aan te wenden voor andere doeleinden dan waarvoor deze aan de Gebruiker beschikbaar zijn gesteld. Gebruik van de content is uitsluitend toegestaan met behulp van en overeenkomstig de aangeboden en normale functionaliteiten van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz. Onder meer het verspreiden, kopiëren, verkopen en in licentie geven van de bedoelde content is ten strengste verboden. Bij overtreding van vorenstaande is de Opdrachtgever zonder nadere ingebrekestelling een direct opeisbare boete verschuldigd van € 5.000,- (zegge: vijfduizend euro) per overtreding, vermeerderd met € 500,- (zegge: vijfhonderd euro) voor iedere dag dat de overtreding voortduurt. Deze boete geldt onverminderd het recht van ICT’er v/d Toekomst om aanvullende schadevergoeding te vorderen indien de daadwerkelijk geleden schade hoger is dan de opgelegde boete.
- De Opdrachtgever staat ervoor in dat alle eventuele aanwijzingen van ICT’er v/d Toekomst die worden gegeven in verband met het gebruik van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz, worden opgevolgd.
- Het is niet toegestaan om ICT’er-van-de-Toekomst-Labz te gebruiken voor illegale of anderszins ongeoorloofde doeleinden. Gebruik van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz dient te geschieden met inachtneming van alle krachtens de overheid gestelde wetten, regels en voorschriften die van toepassing zijn op het gebruik van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz. In het bijzonder zijn Gebruikers gebonden aan de toepasselijke wetgeving aangaande intellectuele eigendom.
- Het is niet toegestaan om ICT’er-van-de-Toekomst-Labz of de servers of netwerken waarvan ICT’er v/d Toekomst voor de exploitatie van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz gebruik maakt, te belemmeren of te verstoren, bijvoorbeeld door wormen, virussen, spyware, malware of andere destructieve of ontwrichtende codes te verzenden.
- De Opdrachtgever staat ervoor in dat de Gebruiker zich onthoudt van ongeoorloofd gebruik van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz en zich zal opstellen en gedragen conform hetgeen door ICT’er v/d Toekomst mag worden verwacht van een behoorlijke gebruiker. In het bijzonder is het niet toegestaan:
- toegang (proberen te) verkrijgen tot ICT’er-van-de-Toekomst-Labz waarvoor de betreffende persoon niet geautoriseerd is;
- op zodanige wijze gebruik te maken van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz dat de juiste werking daarvan wordt verhinderd, dan wel dat hierdoor schade of hinder voor andere gebruikers van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz kan worden veroorzaakt;
- inloggegevens voor toegang tot ICT’er-van-de-Toekomst-Labz (binnen of buiten de organisatie van de Opdrachtgever) te delen met derden.
ARTIKEL 8. | INLEENOVEREENKOMSTEN
Rechtsverhouding met de Arbeidskracht
- Indien de Arbeidskracht een werknemer is in loondienst van ICT’er v/d Toekomst is, verleent de Arbeidskracht de diensten voor de Opdrachtgever onder toezicht en leiding van de Opdrachtgever, vergelijkbaar met de eventuele eigen werknemers van de Opdrachtgever. Indien de Arbeidskracht een zelfstandige is die op basis van tussenkomst aan de Opdrachtgever beschikbaar wordt gesteld, staat de Opdrachtgever ervoor in dat hij geen toezicht en leiding uitoefent over de Arbeidskracht. De Opdrachtgever kan wel aanwijzingen en instructies geven omtrent het resultaat van de diensten.
Wettelijke loon- en/of lastenverhogingen
- ICT’er v/d Toekomst is gerechtigd iedere verhoging van lonen of andere arbeidsvoorwaarden, volgend uit de cao binnen de branche waarin de Arbeidskracht werkzaam is, door te berekenen aan de Opdrachtgever en de tarieven dienovereenkomstig te verhogen. ICT’er v/d Toekomst heeft eveneens het recht de tarieven te verhogen in geval van gewijzigde wet- en regelgeving, inlenersbeloning, gewijzigde pensioenverplichtingen en/of wijziging van de sociale lasten. Voorts is ICT’er v/d Toekomst gerechtigd om jaarlijks per 1 januari een inflatiecorrectie toe te passen conform het toepasselijke prijsindexcijfer zoals vastgesteld door het CBS.
Verzuim Arbeidskracht
- Bij afwezigheid van de Arbeidskracht op tussen de Opdrachtgever en Arbeidskracht overeengekomen dagen en tijden wegens ziekte van de Arbeidskracht of een andere niet aan de Opdrachtgever toerekenbare omstandigheid is de Opdrachtgever over de betreffende niet-gewerkte uren geen vergoeding aan ICT’er v/d Toekomst verschuldigd. Indien het verzuim van de Arbeidskracht langer voortduurt dan 14 dagen, zal ICT’er v/d Toekomst zich inspannen om een vervanger beschikbaar te stellen. Indien ICT’er v/d Toekomst uitdrukkelijk en Schriftelijk verklaart dat geen vervanger beschikbaar kan worden gesteld, eindigt de Inleenovereenkomst met onmiddellijke ingang, zonder dat ICT’er v/d Toekomst aansprakelijk kan worden gehouden voor enige daaruit voor de Opdrachtgever voortvloeiende schade.
Verbod tewerkstelling in het buitenland
- Het is de Opdrachtgever verboden de Arbeidskracht buiten Nederland te werk stellen zonder voorafgaande Schriftelijke goedkeuring van ICT’er v/d Toekomst. De Opdrachtgever dient de Arbeidskracht onmiddellijk naar Nederland te doen terugkeren zodra ICT’er v/d Toekomst zijn toestemming aan Opdrachtgever voor het verlenen van de diensten buiten Nederland intrekt.
Aansprakelijkheid
- De Opdrachtgever geldt als werkgever van de Arbeidskracht in de zin van de Arbeidsomstandighedenwet en de daarmee samenhangende wet- en regelgeving. De Opdrachtgever verplicht zich om de Arbeidskracht de diensten te laten verlenen conform de eisen bij en krachtens de wet- en regelgeving gesteld. De Opdrachtgever dient voorts zodanige maatregelen te treffen en aanwijzingen en instructies aan de Arbeidskracht te geven als redelijkerwijs nodig om te voorkomen dat de Arbeidskracht schade lijdt in de uitoefening van de overeengekomen diensten. ICT’er v/d Toekomst is niet aansprakelijkheid voor enige schade, waaronder mede begrepen persoons- en vermogensschade, uit welke hoofde dan ook, waaronder mede begrepen schade die de Arbeidskracht dan wel diens rechtsopvolgers, nabestaanden of verzekeraars lijden in verband met de uitoefening van de overeengekomen diensten.
- ICT’er v/d Toekomst is jegens de Opdrachtgever nimmer aansprakelijk voor welke schade dan ook en uit welke hoofde dan ook ontstaan, waaronder, doch niet uitsluitend, schade die de Arbeidskracht dan wel diens rechtsopvolgers, zoals nabestaanden en verzekeraars, lijden in verband met de uitoefening van de diensten van de Arbeidskracht, waaronder tevens begrepen schade ontstaan tijdens werkverkeer en/of tijdens vervoer dat op één lijn is te stellen met vervoer krachtens de (arbeids)overeenkomst, alsmede voor schade opgelopen in een situatie en/of gedurende een periode die zodanige samenhang heeft met de uitoefening van de diensten dat deze schade naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid en/of goed werkgeverschap niet voor rekening van de Arbeidskracht komt.
- De Opdrachtgever is gehouden om een adequate verzekering af te sluiten die dekking geeft voor de gevallen waarin de Arbeidskracht dan wel diens rechtsopvolgers, nabestaanden of verzekeraars, schade lijden in verband met de uitoefening van de overeengekomen diensten.
- ICT’er v/d Toekomst is nimmer aansprakelijk voor enige schade die de Arbeidskracht veroorzaakt aan de Opdrachtgever of derden. De Opdrachtgever vrijwaart ICT’er v/d Toekomst van alle mogelijke aanspraken van derden ter zake. De Opdrachtgever vrijwaart ICT’er v/d Toekomst tevens van aanspraken van de Arbeidskracht of derden op grond van artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. De Opdrachtgever is gehouden ICT’er v/d Toekomst alle met dergelijke aanspraken verband houdende schade en/of kosten te vergoeden.
- ICT’er v/d Toekomst draagt generlei aansprakelijkheid voor verbintenissen aangegaan door Arbeidskracht die de Opdrachtgever of derden binden.
- Het mede op de Inleenovereenkomst toepasselijke aansprakelijkheidsregime is voor het overige vermeld in artikel 15 van deze algemene voorwaarden.
ARTIKEL 9. | WERVINGSOPDRACHTEN
- ICT’er v/d Toekomst verbindt zich om zich naar beste inzicht en conform de normen van goed vakmanschap in te spannen bij het zoeken en voorstellen van Kandidaten.
- Het is de Opdrachtgever niet toegestaan referenties in te winnen zonder voorafgaande toestemming van de Kandidaat.
- ICT’er v/d Toekomst kiest de te werven Kandidaat aan de hand van hem bekende hoedanigheden en kundigheden van de voor de werkzaamheden beschikbare Kandidaten enerzijds en van de door Opdrachtgever aan ICT’er v/d Toekomst verstrekte inlichtingen betreffende de te verrichten werkzaamheden anderzijds. ICT’er v/d Toekomst is voor het overige geheel vrij in de keuze van de Kandidaat, die ICT’er v/d Toekomst ten behoeve van het verrichten van werkzaamheden voor Opdrachtgever inzet, zulks altijd in goed overleg met Opdrachtgever.
- Bij de werving en het selecteren van Kandidaten laat ICT’er v/d Toekomst, met inachtneming van de wettelijke bepalingen, bij de behartiging van de belangen van de Kandidaat en Opdrachtgever bij het maken van onderscheidingen, zich alleen leiden door redelijkerwijs te stellen functionele eisen. Ter voorkoming van het maken van ongeoorloofd onderscheid, in het bijzonder naar godsdienst, leeftijd, ras of welke andere ongeoorloofde grond dan ook, zullen niet-functierelevante eisen bij het verstrekken van de inlichtingen betreffende de op te dragen werkzaamheden door de Opdrachtgever niet kunnen worden gesteld, noch zullen deze door ICT’er v/d Toekomst worden gehonoreerd.
- De Opdrachtgever is door het aangaan van een arbeidsovereenkomst met een Kandidaat, het uitdrukkelijk overeengekomen percentage van het bruto jaarsalaris van de Kandidaat, inclusief vakantiegeld en andere bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst vaststaande vergoedingen voor de Kandidaat. Onder bruto jaarsalaris wordt verstaan het bruto jaarsalaris op fulltimebasis (40-urige werkweek) van de Kandidaat in het kader van de arbeidsovereenkomst tussen de Kandidaat en de Opdrachtgever. Deze vergoeding geldt als beloning voor de Dienstverlening van ICT’er v/d Toekomst gedurende de Wervingsopdracht.
- De Opdrachtgever dient binnen zeven dagen na totstandkoming van de arbeidsovereenkomst tussen de Opdrachtgever en de Kandidaat een kopie van de getekende arbeidsovereenkomst aan ICT’er v/d Toekomst te verstrekken.
- De vergoeding als bedoeld in lid 5 dient te worden voldaan binnen 30 dagen na factuurdatum en is ook verschuldigd indien de Opdrachtgever zijn verplichting als bedoeld in lid 6 niet nakomt, doch voor ICT’er v/d Toekomst duidelijk is dat een arbeidsovereenkomst tussen de Opdrachtgever en de Kandidaat tot stand is gekomen.
- In geval de Opdrachtgever binnen 12 maanden na de datum van voorstellen van een Kandidaat door ICT’er v/d Toekomst, alsnog met deze Kandidaat een arbeidsovereenkomst aangaat, hetzij voor de in de Wervingsopdracht genoemde, hetzij voor een andersoortige functie, wordt de aldus gesloten arbeidsovereenkomst geacht te zijn tot stand gekomen dankzij de inspanningen van ICT’er v/d Toekomst. In dit geval is de Opdrachtgever de eerder overeengekomen wervingsfee alsnog verschuldigd.
- De Opdrachtgever is jegens ICT’er v/d Toekomst gehouden om van een omstandigheid als bedoeld in lid 8 uiterlijk binnen zeven dagen na de totstandkoming van de arbeidsovereenkomst Schriftelijk mededeling te doen aan ICT’er v/d Toekomst op straffe van een verbeurte van een boete van een bedrag gelijk aan de helft van de eerder overeengekomen wervingsfee en onverminderd de verschuldigdheid van de wervingsfee als zodanig.
ARTIKEL 10. | TERMIJNEN
- ICT’er v/d Toekomst spant zich in de overeengekomen uitvoerings- en/of (op)leveringstermijnen waartoe hij zich jegens de Opdrachtgever heeft verbonden, na te komen, echter zijn deze termijnen nimmer te beschouwen als fatale termijnen. Onder meer ten aanzien van geplande trainings- en cursusdagen behoudt ICT’er v/d Toekomst zich het recht voor om deze op grond van onvoorziene omstandigheden of overmacht te verplaatsen, in welk geval ICT’er v/d Toekomst daarvan zo spoedig mogelijk mededeling doet aan de Opdrachtgever.
- Het verzuim van ICT’er v/d Toekomst treedt niet eerder in dan nadat de Opdrachtgever ICT’er v/d Toekomst Schriftelijk in gebreke heeft gesteld, in welke ingebrekestelling een redelijke termijn voor de nakoming is vermeld, en ICT’er v/d Toekomst na het verstrijken van de laatstbedoelde termijn nog steeds met de nakoming in gebreke is. Een enkele termijnoverschrijding biedt de Opdrachtgever dan ook geen recht op gehele of gedeeltelijke ontbinding van de Overeenkomst.
- Pas wanneer het verzuim van ICT’er v/d Toekomst is ingetreden, biedt dit de Opdrachtgever recht op ontbinding van dat gedeelte van de Overeenkomst waarop het verzuim betrekking heeft, doch nimmer recht op aanvullende of vervangende schadevergoeding.
ARTIKEL 11. | KLACHTEN
- De Opdrachtgever is gehouden om iedere klacht omtrent de uitvoering van de Overeenkomst door ICT’er v/d Toekomst, binnen zeven dagen na constatering, althans het redelijkerwijs kunnen constateren van de door hem veronderstelde tekortkoming, per e-mail (info@ictervandetoekomst.nl) bij ICT’er v/d Toekomst in te dienen, bij gebreke waarvan geacht wordt dat ICT’er v/d Toekomst aan zijn verplichtingen ter zake heeft voldaan, de Opdrachtgever ter zake geen beroep meer kan doen op enige tekortkoming van ICT’er v/d Toekomst en ICT’er v/d Toekomst ter zake niet langer aansprakelijk kan worden gehouden voor de eventueel door de Opdrachtgever geleden schade.
- Klachten omtrent de hoogte van factuurbedragen dienen binnen zeven dagen na factuurdatum Schriftelijk bij ICT’er v/d Toekomst te zijn ingediend, bij gebreke waarvan het recht van de Opdrachtgever om ter zake bezwaar te maken, is komen te vervallen.
- Klachten van de Opdrachtgever schorten zijn (betalings)verplichtingen uit de Overeenkomst nimmer op, behoudens voor zover de wet daaraan ten behoeve van de Consument dwingend in de weg staat.
ARTIKEL 12. | OVERMACHT
- ICT’er v/d Toekomst is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting uit de Overeenkomst indien en voor zolang hij daartoe gehinderd wordt door een omstandigheid die hem krachtens de wet, een rechtshandeling of volgens de in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen niet kan worden toegerekend (overmacht). Onder overmacht wordt, naast hetgeen daaromtrent in de wetgeving en jurisprudentie wordt begrepen, verstaan, alle van buiten komende oorzaken waarop ICT’er v/d Toekomst geen invloed heeft en die de (verdere) uitvoering van de Overeenkomst onmogelijk maken of ernstig bemoeilijken, waaronder mede begrepen, arbeidsongeschiktheid van personeel, rampen, epidemieën, pandemieën, oorlog en oorlogsdreiging, storingen in of uitval van internet, de telecommunicatie-infrastructuur, cyberaanvallen, stroomstoringen, brand en overstroming.
- Indien de nakoming van de Overeenkomst door overmacht blijvend onmogelijk wordt, zijn Partijen gerechtigd de Overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden.
- Indien ICT’er v/d Toekomst bij het intreden van de overmachtsituatie reeds gedeeltelijk aan zijn verplichtingen uit de Overeenkomst heeft voldaan of slechts gedeeltelijk aan zijn verplichtingen kan voldoen, is hij gerechtigd het reeds uitgevoerde gedeelte, respectievelijk uitvoerbare gedeelte van de Overeenkomst afzonderlijk te factureren als ware er sprake van een zelfstandige Overeenkomst.
- Schade als gevolg van overmacht komt, onverminderd toepassing van het vorige lid, nimmer voor vergoeding in aanmerking.
ARTIKEL 13. | OPSCHORTING EN ONTBINDING
- ICT’er v/d Toekomst is, indien de omstandigheden van het geval dat redelijkerwijs rechtvaardigen, bevoegd de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten of de Overeenkomst met directe ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden, indien de Opdrachtgever zijn verplichtingen uit de Overeenkomst (waaronder het bepaalde in deze algemene voorwaarden mede begrepen) niet, niet tijdig of niet volledig nakomt, dan wel na het sluiten van de Overeenkomst ICT’er v/d Toekomst ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de Opdrachtgever zijn verplichtingen niet zal nakomen.
- Indien de Opdrachtgever in staat van faillissement verkeert, enig beslag op zijn goederen is gelegd of anderszins niet vrijelijk over zijn vermogen kan beschikken, is ICT’er v/d Toekomst gerechtigd de Overeenkomst met onmiddellijke ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden, tenzij de Opdrachtgever reeds genoegzame zekerheid voor de nakoming van zijn betalingsverplichtingen heeft gesteld.
- Voorts is ICT’er v/d Toekomst gerechtigd de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk is of ongewijzigde instandhouding daarvan in redelijkheid niet van hem kan worden gevergd.
- De Opdrachtgever maakt nimmer aanspraak op enige vorm van schadevergoeding in verband met het door ICT’er v/d Toekomst op grond van dit artikel uitgeoefende opschortings- of ontbindingsrecht.
- Indien de opschorting of ontbinding van de Overeenkomst aan de Opdrachtgever kan worden toegerekend, is de Opdrachtgever verplicht de schade die ICT’er v/d Toekomst ten gevolge van de opschorting of ontbinding van de Overeenkomst lijdt, te vergoeden.
- Indien ICT’er v/d Toekomst de Overeenkomst op grond van dit artikel ontbindt, zijn alle vorderingen die hij op de Opdrachtgever heeft, terstond opeisbaar.
ARTIKEL 14. | PRIJZEN, KOSTEN EN BETALINGEN
- Het aanbod van ICT’er v/d Toekomst vermeldt het uurtarief of vaste prijs waartegen de Overeenkomst wordt uitgevoerd, alsook de eventuele bijkomende kosten die door ICT’er v/d Toekomst aan de Opdrachtgever worden doorberekend.
- Alle door ICT’er v/d Toekomst vermelde en door de Opdrachtgever aan ICT’er v/d Toekomst verschuldigde bedragen zijn exclusief btw, tenzij uitdrukkelijk en Schriftelijk anders is vermeld en met dien verstande dat een aanbod van ICT’er v/d Toekomst gericht aan Consumenten deze bedragen (mede) inclusief btw vermeldt.
- In het kader van een Inleenovereenkomst is de Opdrachtgever naast het uitdrukkelijk en Schriftelijk overeengekomen uurtarief, de uitdrukkelijk en Schriftelijk overeengekomen kilometervergoeding verschuldigd die berekend wordt over reizen die in het kader van de dienstverlening van de Arbeidskracht plaatsvinden, woon-/werkverkeer daarvan uitgesloten. Voor gewerkte uren op zondagen en in Nederland erkende officiële feestdagen, wordt 200% van het overeengekomen uurtarief in rekening gebracht. Deze in Nederland erkende officiële feestdagen zijn Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Eerste en Tweede Kerstdag. Voor gewerkte uren op zaterdagen, wordt 150% van het overeengekomen uurtarief in rekening gebracht. Indien de Arbeidskracht overwerkt op werkdagen, wordt over de overwerkuren 125% van het overeengekomen uurtarief in rekening gebracht, met dien verstande dat overwerk op initiatief van de Arbeidskracht uitsluitend plaatsvindt nadat de Opdrachtgever daarvoor Schriftelijk goedkeuring heeft gegeven. Van overwerk is sprake indien de Arbeidskracht op een werkdag langer werkt dan vóór die werkdag uitdrukkelijk tussen de Opdrachtgever en de Arbeidskracht is overeengekomen. Behoudens tegenbewijs van de Opdrachtgever mag ICT’er v/d Toekomst uitgaan van de ter zake door de Arbeidskracht aan ICT’er v/d Toekomst gedane opgaven.
- Facturering in het kader van een Inleenovereenkomst vindt maandelijks plaats op basis van de door ICT’er v/d Toekomst aangewezen digitale urenstaat. De Arbeidskracht legt deze eens per maand ter ondertekening aan de Opdrachtgever voor. De Opdrachtgever dient de door de Arbeidskracht opgegeven tijdverantwoording te accorderen, bij gebreke waarvan geacht wordt dat stilzwijgende accordering heeft plaatsgevonden. De door de Arbeidskracht opgegeven tijdverantwoording die geaccordeerd is, heeft bindende werking jegens de Opdrachtgever. Indien en voor zover de geaccordeerde tijdverantwoording onjuistheden bevat, komt deze omstandigheid voor rekening en risico van de Opdrachtgever. ICT’er v/d Toekomst is te allen tijde gerechtigd om de juistheid van de aan hem verstrekte tijdverantwoording te betwisten. De Opdrachtgever zal op verzoek onverwijld inzage geven in de administratie van de Opdrachtgever. Indien de Opdrachtgever en ICT’er v/d Toekomst naar aanleiding van de betwisting door ICT’er v/d Toekomst geen overeenstemming weten te bereiken, zal ICT’er v/d Toekomst gerechtigd zijn om het aantal gewerkte uren bindend vast te stellen.
- Betalingen aan Arbeidskrachten of het verstrekken van voorschotten aan Arbeidskrachten zijn verboden en onverbindend en kunnen nimmer grond opleveren voor schuldvermindering of schuldvergelijking.
- Behoudens voor zover ter zake reeds uitdrukkelijk en Schriftelijk andere afspraken zijn gemaakt en onverminderd het bepaalde in lid 4, is ICT’er v/d Toekomst te allen tijde gerechtigd de aan hem toekomende en door de Opdrachtgever verschuldigde bedragen geheel of gedeeltelijk middels vooruitbetaling te vorderen. In geval de Overeenkomst een langere doorlooptijd heeft, is ICT’er v/d Toekomst gerechtigd maandelijks te factureren, tenzij uitdrukkelijk en Schriftelijk anders is overeengekomen.
- Betalingen dienen te geschieden middels overboeking, binnen de op de betreffende factuur vermelde termijn. ICT’er v/d Toekomst hanteert een standaardbetalingstermijn van 30 dagen na factuurdatum, maar kan daarvan in individuele gevallen afwijken, zoals in geval van een vooruitbetaling.
- ICT’er v/d Toekomst is gerechtigd de aan de Opdrachtgever toekomende facturen uitsluitend per e-mail aan hem beschikbaar te stellen.
- In geval van liquidatie, faillissement of surseance van betaling van de Opdrachtgever, zijn de vorderingen op de Opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar.
- De Opdrachtgever is niet gerechtigd om zijn eventuele vorderingen op ICT’er v/d Toekomst te verrekenen met de vordering van ICT’er v/d Toekomst op de Opdrachtgever, behoudens voor zover de wet daaraan ten behoeve van de Consument dwingend in de weg staat.
- De uiterste betaaldatum zoals door ICT’er v/d Toekomst vermeld, betreft een fatale termijn, tenzij de Opdrachtgever een Consument is in welk geval het verzuim van de Consument pas intreedt na verstrijken van een in een Schriftelijke ingebrekestelling van ICT’er v/d Toekomst vermelde herinneringstermijn van 14 dagen.
- Alle redelijke kosten, zowel gerechtelijke, buitengerechtelijke als executiekosten, gemaakt ter verkrijging van de door de Opdrachtgever verschuldigde bedragen, komen voor zijn rekening. Hierbij wordt niet ten nadele van de Consument afgeweken van het bepaalde in de Wet Incassokosten.
ARTIKEL 15. | AANSPRAKELIJKHEID EN VRIJWARING
- ICT’er v/d Toekomst draagt, onverminderd het bepaalde in het overige van deze algemene voorwaarden, geen aansprakelijkheid voor schade in verband met of schade die veroorzaakt is door een onjuistheid of onvolledigheid in de door de Opdrachtgever verstrekte gegevens, inlichtingen of bescheiden, een andere tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de Opdrachtgever die uit de wet of de Overeenkomst voortvloeien dan wel een andere omstandigheid die niet aan ICT’er v/d Toekomst kan worden toegerekend.
- ICT’er v/d Toekomst verleent de Diensten naar beste inzicht en vermogen en volgens de eisen die aan een bekwaam vakgenoot mogen worden gesteld. ICT’er v/d Toekomst verbindt zich echter uitsluitend tot een inspanningsverbintenis en is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van het uitblijven van enig beoogd resultaat. Door ICT’er v/d Toekomst getroffen maatregelen ten behoeve van informatiebeveiliging/cybersecurity of door ICT’er v/d Toekomst op welke wijze dan ook verstrekte adviezen of andere informatie daaromtrent, betekenen niet dat zich geen beveiligingsincidenten, zoals een hack of andere inbreuk, of beveiligingsrisico’s meer zullen voordoen; ICT’er v/d Toekomst verbindt zich ter zake uitsluitend tot een inspanningsverbintenis. Het uitblijven van beveiligingsincidenten en beveiligingsrisico’s is het beoogde resultaat, voor het behalen waarvan ICT’er v/d Toekomst niet kan instaan en ter zake waarvan ICT’er v/d Toekomst geen aansprakelijkheid draagt.
- ICT’er v/d Toekomst is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van storingen of te verrichten onderhoud aan ICT’er-van-de-Toekomst-Labz. ICT’er v/d Toekomst spant zich in om de juiste werking en de bereikbaarheid van ICT’er-van-de-Toekomst-Labz te optimaliseren, maar ICT’er v/d Toekomst kan niet garanderen dat ICT’er-van-de-Toekomst-Labz voortdurend onbeperkt beschikbaar is en dat alle voorzieningen daarvan steeds probleemloos functioneren. Alle aansprakelijkheid van ICT’er v/d Toekomst ter zake is uitgesloten.
- Mocht ICT’er v/d Toekomst aansprakelijk zijn voor enige schade, dan heeft ICT’er v/d Toekomst te allen tijde het recht deze schade te herstellen. De Opdrachtgever dient ICT’er v/d Toekomst hiertoe in de gelegenheid te stellen, bij gebreke waarvan elke aansprakelijkheid van ICT’er v/d Toekomst ter zake vervalt.
- ICT’er v/d Toekomst is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onbevoegd gebruik van inloggegevens voor toegang tot ICT’er-van-de-Toekomst-Labz.
- ICT’er v/d Toekomst is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder mede begrepen geleden verlies, gederfde winst en schade als gevolg van bedrijfsstagnatie.
- De aansprakelijkheid van ICT’er v/d Toekomst is beperkt tot ten hoogste het alsnog deugdelijk verlenen van de overeengekomen Diensten, dan wel het alsnog deugdelijk leveren van de Examenvoucher(s) en/of Softwarelicentie(s). Indien zodanig herstel niet mogelijk is, is de aansprakelijkheid van ICT’er v/d Toekomst beperkt tot ten hoogste de factuurwaarde van de Overeenkomst, althans tot dat gedeelte van de Overeenkomst waarop de aansprakelijkheid van ICT’er v/d Toekomst betrekking heeft. In geen geval zal de aansprakelijkheid van ICT’er v/d Toekomst meer zal belopen dan het bedrag dat in het desbetreffende geval, op grond van de door ICT’er v/d Toekomst afgesloten aansprakelijkheidsverzekering, daadwerkelijk wordt uitgekeerd, vermeerderd met het eventuele eigen risico van ICT’er v/d Toekomst dat krachtens die verzekering toepassing vindt. In geval de Overeenkomst een langere doorlooptijd heeft dan zes maanden, wordt voor de vaststelling van de factuurwaarde als bedoeld in de tweede zin van dit lid, uitsluitend de factuurwaarde over de laatste zes maanden van de Overeenkomst als uitgangspunt genomen.
- De verjaringstermijn van alle rechtsvorderingen en verweren jegens ICT’er v/d Toekomst bedraagt, onverminderd toepassing van de vervaltermijn als bedoeld in artikel 11, één jaar na het bekend worden, althans het redelijkerwijs bekend kunnen worden met de vordering door de Opdrachtgever, met dien verstande dat elk recht op schadevergoeding als verwerkt wordt aangemerkt indien 18 maanden zijn verstreken sinds beëindiging van de Overeenkomst en de Opdrachtgever de betreffende vordering niet binnen de bedoelde termijn bij ICT’er v/d Toekomst heeft ingediend.
- De Opdrachtgever vrijwaart ICT’er v/d Toekomst van eventuele aanspraken van derden (waaronder Gebruikers mede begrepen), die in verband met de uitvoering van een Overeenkomst schade lijden en waarvan de oorzaak aan anderen dan ICT’er v/d Toekomst toerekenbaar is.
- De in dit artikel bedoelde uitsluitingen en beperkingen komen te vervallen indien en voor zover de schade het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de bedrijfsleiding van ICT’er v/d Toekomst.
ARTIKEL 16. | GEHEIMHOUDING
- Tenzij de Opdrachtgever hiervoor toestemming geeft, of indien de aard of strekking van de Overeenkomst zich tegen toepassing daarvan verzet, zal ICT’er v/d Toekomst alle vertrouwelijke (bedrijfs)informatie afkomstig van de Opdrachtgever geheimhouden. Informatie geldt als vertrouwelijk indien dit door de Opdrachtgever is gemeld of indien dit uit de strekking van de informatie voortvloeit.
- Het vorige lid is niet van toepassing indien en voor zover een wettelijk voorschrift of gerechtelijke uitspraak ICT’er v/d Toekomst verplicht tot het verstrekken van de in dit artikel bedoelde informatie aan derden.
- ICT’er v/d Toekomst zal de verplichtingen op grond van dit artikel opleggen aan eventueel door hem in te schakelen derden.
- ICT’er v/d Toekomst behoudt zich het recht voor de door de uitvoering van de Overeenkomst toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken voor zover hierbij geen vertrouwelijke (bedrijfs)informatie van de Opdrachtgever ter kennis van derden wordt gebracht.
ARTIKEL 17. | RELATIEBEDING
- Alle informatie betreffende Arbeidskrachten of Kandidaten die door ICT’er v/d Toekomst in het kader van onderhandelingen, een Wervingsopdracht of Inleenovereenkomst aan de Opdrachtgever wordt verstrekt, is strikt persoonlijk en vertrouwelijk. De Opdrachtgever is verplicht om de hoogste mate van geheimhouding met betrekking tot die informatie in acht te nemen en is voorts gehouden om alle noodzakelijke maatregelen en voorzieningen te treffen om openbaring van die informatie aan derden, waaronder aan de Opdrachtgever gelieerde ondernemingen mede begrepen, te voorkomen.
- Het bepaalde in het volgende lid vindt geen toepassing in geval een Kandidaat, naar aanleiding van een reeds uitgevoerde Wervingsopdracht, met de Opdrachtgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en de Opdrachtgever zijn verplichtingen uit die Wervingsopdracht jegens ICT’er v/d Toekomst volledig is nagekomen.
- Het is de Opdrachtgever zonder voorafgaande Schriftelijke toestemming van ICT’er v/d Toekomst niet toegestaan om binnen 12 maanden na het eindigen van de Overeenkomst een in het kader van de betreffende Overeenkomst door ICT’er v/d Toekomst tewerkgestelde persoon of voorgestelde Kandidaat in dienst te nemen, een andersoortige tewerkstellingsovereenkomst met hem aan te gaan, dan wel direct of indirect via een andere partij dan ICT’er v/d Toekomst voor zich te laten werken. Vorenstaande geldt zowel ten aanzien van Arbeidskrachten in het kader van Inleenovereenkomsten, andere bij ICT’er v/d Toekomst werkzame personen die Diensten voor de Opdrachtgever hebben verleend en Kandidaten die in het kader van een Wervingsopdracht aan de Opdrachtgever zijn voorgesteld.
- Indien geen Overeenkomst tot stand komt, is het de Opdrachtgever zonder voorafgaande Schriftelijke toestemming van ICT’er v/d Toekomst niet toegestaan om een in het kader van de onderhandelingen door ICT’er v/d Toekomst aan de Opdrachtgever op enige wijze voorgestelde of voorgedragen persoon binnen 12 maanden nadien, in dienst te nemen, een andersoortige tewerkstellingsovereenkomst met hem aan te gaan, dan wel direct of indirect via een andere partij dan ICT’er v/d Toekomst voor zich te laten werken. Vorenstaande geldt zowel ten aanzien van Arbeidskrachten in het kader van Inleenovereenkomsten als andere bij ICT’er v/d Toekomst werkzame personen.
- Ten aanzien van Arbeidskrachten geldt het bepaalde in lid 3 tenzij de Opdrachtgever een redelijke vergoeding aan ICT’er v/d Toekomst heeft betaald in verband met de terbeschikkingstelling, werving of opleiding van de Arbeidskracht. Onder een redelijke vergoeding wordt verstaan 30% van het bruto jaarsalaris of jaarinkomen van de Arbeidskracht uit hoofde van de (arbeids)overeenkomst tussen deze Arbeidskracht enerzijds en Opdrachtgever anderzijds op basis van een 40-urige werkweek, inclusief eventueel vakantiegeld en andere bijkomende vergoedingen. Deze vergoeding wordt geacht een redelijke vergoeding te zijn als bedoeld in artikel 9a lid 2 van de Wet allocatie Arbeidskrachten door intermediairs.
- In geval de Opdrachtgever het bepaalde in lid 1, lid 3 of lid 4 overtreedt, is hij een direct opeisbare boete verschuldigd ter grootte € 25.000,- (zegge: vijfentwintigduizend euro) per overtreding of € 1.000,- (zegge: duizend euro) voor iedere dag dat de overtreding voortduurt, zulks ter keuze van ICT’er v/d Toekomst. Betaling van de verschuldigde boetes ontslaat de Opdrachtgever niet van zijn overige verplichtingen die uit dit artikel voortvloeien. Het bepaalde in dit lid laat voorts het recht van ICT’er v/d Toekomst om vergoeding van de volledige schade te vorderen, onverlet.
ARTIKEL 18. | INTELLECTUELE EIGENDOM EN GEBRUIKSRECHT
- ICT’er v/d Toekomst dan wel zijn licentiegevers behouden zich het auteursrecht en alle overige rechten van intellectuele eigendom voor op de door hen gehanteerde werkwijzen en methoden, opgestelde securityscans, andere rapportages en verstrekte adviezen, ICT’er-van-de-Toekomst-Labz, trainings- en cursusmaterialen en welke andere van rechtswege met intellectueel eigendom beschermde goederen dan ook, één en ander ongeacht het aandeel in de totstandkoming van deze goederen van de Opdrachtgever zelf of van door hem ingeschakelde derden. De uitoefening van de bedoelde intellectuele eigendomsrechten, openbaringen en overdrachten daaronder begrepen, is, onverminderd hetgeen uitdrukkelijk tussen Partijen is overeengekomen, zowel tijdens als na de uitvoering van de Overeenkomst uitsluitend aan ICT’er v/d Toekomst c.q. zijn licentiegevers voorbehouden.
- De Opdrachtgever verplicht zich de goederen als bedoeld in het vorige lid slechts aan te wenden voor eigen gebruik, althans voor gebruik dat verenigbaar is met de aard en strekking van de Overeenkomst. De Opdrachtgever zal deze goederen niet, op welke wijze dan ook, hetzij tegen vergoeding, hetzij om niet, aan derden ter beschikking stellen, noch op welke andere manier dan ook handelen of nalaten te handelen, zodat derden hierover kunnen beschikken anders dan in verband met toepassing van de vorige zin. Het is niet toegestaan om vorenbedoelde goederen of een gedeelte daarvan te kopiëren, te reproduceren of op andere wijze te verveelvoudigen, te vertalen, aan te passen, na te maken, te wijzigen of te reconstrueren.
- De Opdrachtgever verliest het gebruiksrecht als bedoeld in het vorige lid voor zolang de Opdrachtgever in gebreke is met het voldoen van enige opeisbare vordering jegens ICT’er v/d Toekomst.
- Bij overtreding van het bepaalde in lid 2 is de Opdrachtgever zonder nadere ingebrekestelling een direct opeisbare boete verschuldigd van € 5.000,- (zegge: vijfduizend euro) per overtreding, vermeerderd met € 500,- (zegge: vijfhonderd euro) voor iedere dag dat de overtreding voortduurt. Deze boete geldt onverminderd het recht van ICT’er v/d Toekomst om aanvullende schadevergoeding te vorderen indien de daadwerkelijk geleden schade hoger is dan de opgelegde boete.
ARTIKEL 19. | SLOTBEPALINGEN
- Op elke Overeenkomst en alle daaruit tussen Partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
- Alvorens een beroep te doen op de rechter zijn Partijen verplicht zich optimaal in te spannen het geschil in onderling overleg te beslechten.
- Uitsluitend de bevoegde rechter binnen het arrondissement van de rechtbank Amsterdam wordt in eerste aanleg aangewezen om van eventuele gerechtelijke geschillen tussen Partijen kennis te nemen, onverminderd het recht van ICT’er v/d Toekomst een andere volgens de wet bevoegde rechter aan te wijzen. Indien de Opdrachtgever een Consument is, is de Consument gerechtigd de volgens de wet bevoegde rechter te kiezen binnen een maand nadat ICT’er v/d Toekomst Schriftelijk heeft aangekondigd bij de door hem aangewezen rechter te willen procederen.